techiz ~ تجهیز
Yeni Türkçe Lugat - techiz ~ تجهیز maddesi. Sayfa: 208 - Sira: 15
1927 yılı, Yeni Türkçe Lugat,techiz maddesi. osmanlıcada techiz ne demek, techiz anlamı manası, techiz osmanlıca nasıl yazılır. Osmanlıca sözlükte techiz hakkında bilgi. Arapça techiz ne demek. Arapça osmanlıca sözlük. Farsçada techiz anlamı
Yeni Türkçe Lugat, Mehmed Bahaeddin Toven Sözlüğü - 1927 yılı Türkçe sözlük, تجهیز techiz ne demek. osmanlıca yazılışı anlamı manası..
techiz ~ تجهیز güncel sözlüklerde anlamı:
TECHiZ ::: Donatma. Gereken şeyleri tamamlama. Cihazlanma. * Fık: Cenazenin yıkanmasından defnetmeğe kadar yapılması lâzım gelen şeyler ve bunları tedarik etme.
techîz ::: (a. i. cihâz'dan. c. : techîzât) : cihazlama, lüzumlu şeyleri tamamlama; donatma, * donatım.
techîz-i meyyit ::: ölünün yıkanıp, temizlenip, kefen, pamuk ve sairesi tedârik edilerek hazırlanması,
techîz-i sefâin ::: gemilerin donatımı.
techîz ve tekfin ::: ölünün yıkanıp kefenlenmesi-
techîz ::: (a. i. cihâz'dan. c. : techîzât) : cihazlama, lüzumlu şeyleri tamamlama; donatma, * donatım.
techîz-i meyyit ::: ölünün yıkanıp, temizlenip, kefen, pamuk ve sairesi tedârik edilerek hazırlanması,
techîz-i sefâin ::: gemilerin donatımı.
techîz ve tekfin ::: ölünün yıkanıp kefenlenmesi-
techiz ::: donatma, cihazlandırma.
TECHiZ ::: Meyyitin (ölü kimsenin) techîzi, tekfini ve cenâze namazı farz-ı kifâyedir. Müslümanların bâzısı bu vazîfeleri yerine getirirse, diğerlerinin üzerinden bu vazîfeleri yapmak düşer. (Hâdimî)
Meyyitin bıraktığı maldan ilk önce onun techîz ve tekfînine harcanır. Bu harcama işinde isrâftan ve cimrilikten kaçınılır. (Muhammed Mevkûfâtî)
techiz ::: donatma
techîz ::: donatım
techîz ::: donatım
TECHİZ :::