te'lif ~ تألیف
Yeni Türkçe Lugat - te'lif ~ تألیف maddesi. Sayfa: 203 - Sira: 16
1927 yılı, Yeni Türkçe Lugat,te'lif maddesi. osmanlıcada te'lif ne demek, te'lif anlamı manası, te'lif osmanlıca nasıl yazılır. Osmanlıca sözlükte te'lif hakkında bilgi. Arapça te'lif ne demek. Arapça osmanlıca sözlük. Farsçada te'lif anlamı
Yeni Türkçe Lugat, Mehmed Bahaeddin Toven Sözlüğü - 1927 yılı Türkçe sözlük, تألیف te'lif ne demek. osmanlıca yazılışı anlamı manası..
te'lif ~ تألیف güncel sözlüklerde anlamı:
TE'LiF ::: Barıştırmak. Husumeti defetmek. Ülfet ve imtizac ettirmek. * Çeşitli şeyleri birleştirip karıştırmak. * Eser yazmak. * Noksan bir adedi bine çıkarmak.(Kâinatın te'lifinde öyle bir i'caz var ki; bütün esbab-ı tabiiyye, farz-ı muhal olarak muktedir birer fâil-i muhtar olsalar, yine kemal-i acz ile i'caza karşı secde ederek $ diyeceklerdir. M.)
te'lîf ::: (a. i. ülfet'den) : 1) uzlaştırma, barıştırma, (bkz. : müsâleha, müsâle-met).
te'lîf-i beyn ::: ara bulma, uzlaştırma.
te'lîf-i kulûb ::: gönülleri çekecek şekilde iyi muamelede bulunma; hoşnûdetme. 2) (a. i. c. : te'lîfât) kitap, eser yazma; yazılmış, ortaya konulmuş eser. Za'f-ı te'lîf : ed. ifâdede düşüklük.
TE'LiF ::: Kalp ve rûh ilimlerinin mütehassısları ya kitab tasnîf ederler veya te'lif ederler. Tasnif demek, bir ârifin kendine bildirilen ilimleri, esrârı, dereceleri yazmasıdır. Böyle olan tasnif çok zamandan beri dünyâdan kalktı. Yalnız te'lif kaldı. Fakat İmâm-ı Rabbânî'nin (k.sirruh) yazıları doğrusu tasniftir. Te'lif değildir. (Muhammed Hâşim Kişmî)
te'lîf ::: yanyana getirme , alıştırma , bir araya getirilmek , birleştirilmek , kaleme alınmak
te'lif ::: eser yazma , barıştırmak , husumeti defetmek , ülfet ve imtizac ettirmek , çeşitli şeyleri birleştirip karıştırmak , eser yazmak , noksan bir adedi bine çıkarmak
te’lîf ::: yanyana getirme
te’lîf ::: alıştırma
te’lîf ::: kaleme alma
te’lîf ::: yazma
TE'LİF :::