A'raf ~ أعرف
Yeni Türkçe Lugat - A'raf ~ أعرف maddesi. Sayfa: 54 - Sira: 1

1927 yılı, Yeni Türkçe Lugat,A'raf maddesi. osmanlıcada A'raf ne demek, A'raf anlamı manası, A'raf osmanlıca nasıl yazılır. Osmanlıca sözlükte A'raf hakkında bilgi. Arapça A'raf ne demek. Arapça osmanlıca sözlük. Farsçada A'raf anlamı
Yeni Türkçe Lugat, Mehmed Bahaeddin Toven Sözlüğü - 1927 yılı Türkçe sözlük, أعرف A'raf ne demek. osmanlıca yazılışı anlamı manası..
A'raf ~ أعرف güncel sözlüklerde anlamı:
A'RAF ::: (Arf. C.) Sırt, tepe. Özel manası Cennetle Cehennem arası bir yer.(Arf, herhangi bir yüksek yer demektir ki, bu münâsebetle atın yelesine, horozun ibiğine arf denilmiştir.)(A'raf, meşhur bir kavle göre Cennet ile Cehennem arasındaki hicabın, surun yüksek tepeleri demek olur. İbni Abbastan sıratın şerefeleri diye bir kavil de mervidir. Fakat Hasanı Basri Hazretleri demiştir ki, A'raf ma'rifettendir. Ve mânâ "Ehl-i Cennet ile ehl-i Nârı simalarından tanımak üzere bir takım rical vardır demektir. Kendisine bu rical "hasenat ve seyyiatları müsavi olan kimselerdir" denildikte dizine vurmuş ve bunlar, demiş, Allah tealânın ehl-i Cennet ile ehl-i Nârı tanımak ve birbirinden temyiz etmek üzere tâyin buyurduğu bir kavmdir. Vallahi bilmem belki bazısı şimdi beraberimizdedir. Hâsılı A'raf üzerindeki ricalin tefsirinde başlıca iki kavil vardır. Birincisi Ebu Huzeyfe ve saireden mervi olduğu üzere bunlar amelde kusur etmiş ve mizanda hasenat ve seyyiatları müsavi gelmiş bir taife-i muvahhidindir ki Cennet ile Cehennem arasında bir müddet kalırlar. So a Allah Tealâ haklarında bir hüküm verir. (İkincisi) Bunlar Enbiya, şühedâ, ahyar, ulemâ veya rical suretinde görünür. Melâike gibi dereceleri yüksek bir takım zevattır.) (E.T.)
A'RAF ::: (Örf. C.) Âdetler, örfler, an'aneler.
a'raf ::: (a. i.) : 1) cennet ile cehennem arasındaki yer. 2) (a. i. örfün c.) : âdetler, usuller, itiyatlar. 3) sırt, tepe.
a'râf ::: cennetle cehennem arasında bulunan bir yer
a'raf ::: sırt , tepe , özel manası cennetle cehennem arası bir yer , (arf , herhangi bir yüksek yer demektir ki , bu münasebetle atın yelesine , horozun ibiğine arf denilmiştir , ) , adetler , örfler , an'aneler
a'raf ::: (a. i.) 1) cennet ile cehennem arasındaki yer. 2) (a. i. örfün c.) : âdetler, usuller, itiyatlar. 3) sırt, tepe.
A'RAF :::