tekvin ~ تكوین
Yeni Türkçe Lugat - tekvin ~ تكوین maddesi. Sayfa: 233 - Sira: 14
1927 yılı, Yeni Türkçe Lugat,tekvin maddesi. osmanlıcada tekvin ne demek, tekvin anlamı manası, tekvin osmanlıca nasıl yazılır. Osmanlıca sözlükte tekvin hakkında bilgi. Arapça tekvin ne demek. Arapça osmanlıca sözlük. Farsçada tekvin anlamı
Yeni Türkçe Lugat, Mehmed Bahaeddin Toven Sözlüğü - 1927 yılı Türkçe sözlük, تكوین tekvin ne demek. osmanlıca yazılışı anlamı manası..
tekvin ~ تكوین güncel sözlüklerde anlamı:
TEKViN ::: Var etmek. Meydana getirmek. Yaratmak. * İlm-i Kelâmda: Cenab-ı Hakk'ın sübutî bir sıfatıdır ve ademden vücuda getirmesi, icad etmesidir.
tekvin ::: var etme.
TEKViN ::: Allahü teâlânın sübûtî (zâtında bulunmakla birlikte başka varlıklarda da sınırlı olarak bulunan) sıfatları sekiz tânedir. Bunlar; hayât (diri olmak), ilim (bilmek), semi' (işitmek), basar (görmek), kudret (gücü yetmek), irâde (istemek), kelâm (söylemek) ve tekvîndir. Bu sekiz sıfata sıfât-ı hakîkiyye denir. (İmâm-ı Rabbânî)
Allahü teâlâ hakkında bizlere bilmesi vâcib olan sıfât-ı sübûtiyyeden bir tânesi de tekvîndir. Allahü azîm-üş-şân hâlıktır, yaratıcıdır. Her şeyi yoktan var eden, yaratan O'dur. O'ndan başka yaratıcı yoktur. O'ndan başkası için yarattı demek küfr olur. İnsan bir şey yaratamaz. (Kutbüddîn İznikî)
Ehl-i sünnet âlimleri (Peygamber efendimizin ve Eshâbının yolunda bulunan âlimler) buyuruyorlar ki: "Allahü teâlâ, ilim gibi, kudret gibi bütün sıfatlarından kullarına biraz ihsân buyurmuştur. Fakat yalnız üç sıfatı kendine mahsûstur. Bu üç sıfatı Kibriyâ (büyüklük), Ganî olmak (başkalarına muhtâç olmamak, her şey O'na muhtâç olmak) ve Tekvîn sıfatlarıdır." (İmâm-ı Rabbânî)
Tekvin :::
- Oluşturma, var etme, yaratış, yaratma.
tekvîn ::: yaratma , var etme
tekvin ::: var etme , var etmek , meydana getirmek , yaratmak , ilm-i kelamda: cenab-ı hakk'ın sübuti bir sıfatıdır ve ademden vücuda getirmesi , icad etmesidir
tekvîn ::: yaratma
tekvîn ::: var etme
TEKVİN :::