Çağdaş Sözlük

müteellim ~ متألم

Yeni Türkçe Lugat - müteellim ~ متألم maddesi. Sayfa: 643 - Sira: 6

1927 yılı, Yeni Türkçe Lugat,müteellim maddesi. osmanlıcada müteellim ne demek, müteellim anlamı manası, müteellim osmanlıca nasıl yazılır. Osmanlıca sözlükte müteellim hakkında bilgi. Arapça müteellim ne demek. Arapça osmanlıca sözlük. Farsçada müteellim anlamı

Yeni Türkçe Lugat, Mehmed Bahaeddin Toven Sözlüğü - 1927 yılı Türkçe sözlük, متألم müteellim ne demek. osmanlıca yazılışı anlamı manası..

müteellim ~ متألم güncel sözlüklerde anlamı:

MüTEELLiM ::: Acıyan, elemli ve kederli olan.(...Ebediyeti isteyen ve ebed için halkolunan ve ihsana karşı perestiş eden ve firaktan müteellim olan ruh-u insan kalkıp abdest alıp, şu asır vaktinde ikindi namazını kılmak için Kadim-i Bâki ve Kayyum-u Sermedî'nin Dergâh-ı Samedaniyesine arz-ı münacat ederek zevalsiz ve nihayetsiz rahmetinin iltifatına iltica edip hesapsız nimetlerine karşı şükür ve hamd ederek... S.)

müteellim ::: (a. s. elem'den) : teellüm eden, elemlenen, içi sızhyan, acı duyan.

müteellim ::: acı duyan.

müteellim ::: acı çeken

müteellim ::: ‬elemli

müteellim ::: (a. s. elem'den) teellüm eden, elemlenen, içi sızhyan, acı duyan.

MÜTEELLİM :::

Acıyan, elemli ve kederli olan.(...Ebediyeti isteyen ve ebed için halkolunan ve ihsana karşı perestiş eden ve firaktan müteellim olan ruh-u insan kalkıp abdest alıp, şu asır vaktinde ikindi namazını kılmak için Kadim-i Bâki ve Kayyum-u Sermedî'nin Dergâh-ı Samedaniyesine arz-ı münacat ederek zevalsiz ve nihayetsiz rahmetinin iltifatına iltica edip hesapsız nimetlerine karşı şükür ve hamd ederek... S.)