Çağdaş Sözlük

Zinet ~ زينت

Yeni Türkçe Lugat - Zinet ~ زينت maddesi. Sayfa: 371 - Sira: 22

1927 yılı, Yeni Türkçe Lugat,Zinet maddesi. osmanlıcada Zinet ne demek, Zinet anlamı manası, Zinet osmanlıca nasıl yazılır. Osmanlıca sözlükte Zinet hakkında bilgi. Arapça Zinet ne demek. Arapça osmanlıca sözlük. Farsçada Zinet anlamı

Yeni Türkçe Lugat, Mehmed Bahaeddin Toven Sözlüğü - 1927 yılı Türkçe sözlük, زينت Zinet ne demek. osmanlıca yazılışı anlamı manası..

Zinet ~ زينت güncel sözlüklerde anlamı:

ZiNET ::: Süs. Bezek. Kadınlara mahsus kıymetli eşya.(Her bir çiçekte, her bir meyvede bir mizan ve o mizan bir intizam içinde ve o intizam, tazelenen bir tanzim ve tevzin içinde ve o tevzin ve tanzim bir zinet ve sanat içinde ve o zinet ve san'at, manidar kokular ve hikmetli tadlar içinde bulunduğundan; her bir çiçek o ağacın çiçekleri adedince Hakem-i Zülcelâl'e işaretler ediyor. L.)

zînet ::: süs, bezek.

ZiNET ::: Kur'ân-ı kerîmde meâlen buyruldu ki:

Dünyâ hayâtı elbette la'b, yâni oyun ve lehv yâni eğlence ve zînet (süslenmek) ve tefâhür yâni öğünme ve malı, parayı, evlâdı çoğaltmaktır. (Hadîd sûresi: 20)

Erkeğin tedâvî için sürme çekmesi câizdir, olabilir. Zînet için çekmesi câiz değildir. (İbn-i Nüceym)

Zinet :::


  1. Süs, bezek.

zînet ::: süs , ziynet

zinet ::: bezek

zînet ::: ‬ziynet

zînet ::: süs

ZİNET :::

Süs. Bezek. Kadınlara mahsus kıymetli eşya.(Her bir çiçekte, her bir meyvede bir mizan ve o mizan bir intizam içinde ve o intizam, tazelenen bir tanzim ve tevzin içinde ve o tevzin ve tanzim bir zinet ve sanat içinde ve o zinet ve san'at, manidar kokular ve hikmetli tadlar içinde bulunduğundan; her bir çiçek o ağacın çiçekleri adedince Hakem-i Zülcelâl'e işaretler ediyor. L.)