Çağdaş Sözlük

reform ~ ره‌فورم

Yeni Türkçe Lugat - reform ~ ره‌فورم maddesi. Sayfa: 361 - Sira: 16

1927 yılı, Yeni Türkçe Lugat,reform maddesi. osmanlıcada reform ne demek, reform anlamı manası, reform osmanlıca nasıl yazılır. Osmanlıca sözlükte reform hakkında bilgi. Arapça reform ne demek. Arapça osmanlıca sözlük. Farsçada reform anlamı

Yeni Türkçe Lugat, Mehmed Bahaeddin Toven Sözlüğü - 1927 yılı Türkçe sözlük, ره‌فورم reform ne demek. osmanlıca yazılışı anlamı manası..

reform ~ ره‌فورم güncel sözlüklerde anlamı:

REFORM ::: Fr. Düzeltme, tanzim. Asıl şeklini verme. Islah etme. Avrupa'da başlayan dinde reform hareketini, İslâm dinine tatbik etmenin yeri yoktur. Çünkü İslâm dini, bütün zaman ve mekânların insanlarına her cihetle cevap verecek câmiiyette olduğundan ve ilmi esaslara dayanmış olarak asliyetini muhafaza ettiğinden, İslâm dininde reform olamaz. Ancak dinde yeni izah ve isbat şekli vardır. (Bak: Müceddid, Ehl-i bid'a)

reform ::: düzeltme, ıslah.

Reform :::


  1. Daha iyi duruma getirmek için yapılan değişiklik, iyileştirme, düzeltme, ıslahat.

reform ::: düzeltme

reform ::: düzeltme, inkılap, ıslahat

REFORM :::

Fr. Düzeltme, tanzim. Asıl şeklini verme. Islah etme. Avrupa'da başlayan dinde reform hareketini, İslâm dinine tatbik etmenin yeri yoktur. Çünkü İslâm dini, bütün zaman ve mekânların insanlarına her cihetle cevap verecek câmiiyette olduğundan ve ilmi esaslara dayanmış olarak asliyetini muhafaza ettiğinden, İslâm dininde reform olamaz. Ancak dinde yeni izah ve isbat şekli vardır. (Bak: Müceddid, Ehl-i bid'a)

Diğer Osmanlıca Sözlüklerde: