Çağdaş Sözlük

etnoloji ~ أتنولوژی

Yeni Türkçe Lugat - etnoloji ~ أتنولوژی maddesi. Sayfa: 10 - Sira: 4

1927 yılı, Yeni Türkçe Lugat,etnoloji maddesi. osmanlıcada etnoloji ne demek, etnoloji anlamı manası, etnoloji osmanlıca nasıl yazılır. Osmanlıca sözlükte etnoloji hakkında bilgi. Arapça etnoloji ne demek. Arapça osmanlıca sözlük. Farsçada etnoloji anlamı

Yeni Türkçe Lugat, Mehmed Bahaeddin Toven Sözlüğü - 1927 yılı Türkçe sözlük, أتنولوژی etnoloji ne demek. osmanlıca yazılışı anlamı manası..

etnoloji ~ أتنولوژی güncel sözlüklerde anlamı:

ETNOLOJi ::: yun. Kavimleri, ayrı dil ve ırktan toplumların hayat ve özelliklerini inceleyen ilim. Önce hristiyan misyonerleri dinlerini yaymak için kavimlerin özelliklerini öğrenme ihtiyacını duymuşlar ve onların zayıf damarlarından faydalanmayı düşünmüşlerdir. 19.yy.dan itibaren ilmî gaye ile araştırmalar yapılmıştır. Bugün siyasî ideolojiler yayılmak amacı ile, etnik, kavmî hususiyetler ve zaaflardan istifade ederler.

Etnoloji :::


  1. İnsanların ırklara ayrılışını, bunların nereden çıktığını, oluşumunu, yeryüzüne yayılışını, aralarındaki niteliklerini inceleyip karşılaştıran ve sınıflayan bilim, budun bilimi, ırkiyat, ırk bilimi.

  2. (Yun. ethnos: millet; logos: bilim) Farklı insan ırkları, dağılımı, ilişkileri ve faaliyetleri ile uğraşan bilim dalı.

etnoloji ::: yun , kavimleri , ayrı dil ve ırktan toplumların hayat ve özelliklerini inceleyen ilim , önce hristiyan misyonerleri dinlerini yaymak için kavimlerin özelliklerini öğrenme ihtiyacını duymuşlar ve onların zayıf damarlarından faydalanmayı düşünmüşlerdir , 19 , yy , dan itibaren ilmi gaye ile araştırmalar yapılmıştır , bugün siyasi ideolojiler yayılmak amacı ile , etnik , kavmi hususiyetler ve zaaflardan istifade ederler

ETNOLOJİ :::

yun. Kavimleri, ayrı dil ve ırktan toplumların hayat ve özelliklerini inceleyen ilim. Önce hristiyan misyonerleri dinlerini yaymak için kavimlerin özelliklerini öğrenme ihtiyacını duymuşlar ve onların zayıf damarlarından faydalanmayı düşünmüşlerdir. 19.yy.dan itibaren ilmî gaye ile araştırmalar yapılmıştır. Bugün siyasî ideolojiler yayılmak amacı ile, etnik, kavmî hususiyetler ve zaaflardan istifade ederler.