Çağdaş Sözlük

vitamin ~ ویتامین

Yeni Türkçe Lugat - vitamin ~ ویتامین maddesi. Sayfa: 777 - Sira: 1

1927 yılı, Yeni Türkçe Lugat,vitamin maddesi. osmanlıcada vitamin ne demek, vitamin anlamı manası, vitamin osmanlıca nasıl yazılır. Osmanlıca sözlükte vitamin hakkında bilgi. Arapça vitamin ne demek. Arapça osmanlıca sözlük. Farsçada vitamin anlamı

Yeni Türkçe Lugat, Mehmed Bahaeddin Toven Sözlüğü - 1927 yılı Türkçe sözlük, ویتامین vitamin ne demek. osmanlıca yazılışı anlamı manası..

vitamin ~ ویتامین güncel sözlüklerde anlamı:

ViTAMiN ::: Fr. Vücudda yokluğu bazı hastalıklara yol açan ve taze yiyeceklerde ve bazı meyvalarda bulunan organik madde. A, B, C, D, E gibi remizlerle gösterilen çeşitleri vardır.

Vitamin :::


  1. Genellikle taze besinlerde bulunan, vücutta eksikliği çeşitli hastalıklara yol açan, organizmaya besin veya ilaç olarak dışarıdan sağlanan maddelere verilen genel ad.

  2. Birçok metabolizma olayları için çok az miktarda gerekli olan ve bitkilerle alçak yapılı hayvanlar tararından sentezlenen, yüksek yapılı hayvanların besin yolu ile aldıkları çeşitli organik bileşikler. A, B, C, D, E, Kvitamini vb. gibi çeşitleri vardır ve sadece birisinin yokluğu hastalık sebebidir.

vitamin ::: vücudda yokluğu bazı hastalıklara yol açan ve taze yiyeceklerde ve bazı meyvalarda bulunan organik madde , a , b , c , d , e gibi remizlerle gösterilen çeşitleri vardır

Vitamin ::: Çeşitli besin maddelerinde bulunan, normal hayatın sürdürülmesi için gerekli organik bir bileşik ya da kimyasal bir madde.

VİTAMİN :::

Fr. Vücudda yokluğu bazı hastalıklara yol açan ve taze yiyeceklerde ve bazı meyvalarda bulunan organik madde. A, B, C, D, E gibi remizlerle gösterilen çeşitleri vardır

Diğer Osmanlıca Sözlüklerde: