Çağdaş Sözlük

mucize ~ معجزه

Yeni Türkçe Lugat - mucize ~ معجزه maddesi. Sayfa: 696 - Sira: 23

1927 yılı, Yeni Türkçe Lugat,mucize maddesi. osmanlıcada mucize ne demek, mucize anlamı manası, mucize osmanlıca nasıl yazılır. Osmanlıca sözlükte mucize hakkında bilgi. Arapça mucize ne demek. Arapça osmanlıca sözlük. Farsçada mucize anlamı

Yeni Türkçe Lugat, Mehmed Bahaeddin Toven Sözlüğü - 1927 yılı Türkçe sözlük, معجزه mucize ne demek. osmanlıca yazılışı anlamı manası..

mucize ~ معجزه güncel sözlüklerde anlamı:

mu'cize ::: (a. i. acz'den. c. : mu'cizât) : tansık, tansuk, dini teyit maksadiyle ve Allah'ın emriyle peygamberler tarafından yapılan ve halkı hayrette bırakan harikulade işler, hareketler, haller, (bkz. : keramet).

mucize ::: insanların yapamadığı harikalar.

Mucize :::


  1. İnsanları hayran bırakan, tabiatüstü sayılan olay.

  2. İnsan aklının alamayacağı olay
    Örnek: Şırınga nasılsa umduğumdan çok daha iyi bir tesir yaptı ve zavallı Hacı Ömer, bunu benim bir mucizem gibi gördü. R. N. Güntekin

  3. Olağanüstü, şaşırtıcı
    Örnek: Onların aşkı ve evlilikleri zaten bir mucize değil miydi? T. Buğra

  4. Allah'ın izni ve emri ile yalnız peygamberlerin gösterdiği, özellikle peygamberlere karşı çıkanları ikna etmek, iman etmeyenlerin iman etmelerini sağlamak, inananların imanını güçlendirmek amacı taşıyan olağanüstü işler, hareketler, hâller, tansık.

mûcize ::: benzersiz olağanüstü şey , insanların yapamadığı harikalar

mucize ::: Allah'ın izniyle peygamberler tarafından gösterilen ola-ğanüstü şey

mu'cize ::: (a. i. acz'den. c. : mu'cizât) tansık, tansuk, dini teyit maksadiyle ve Allah'ın emriyle peygamberler tarafından yapılan ve halkı hayrette bırakan harikulade işler, hareketler, haller, (bkz. : keramet).

mucize ::: olağanüstü, şaşırtıcı