Çağdaş Sözlük

merfu' ~ مرفوع

Yeni Türkçe Lugat - merfu' ~ مرفوع maddesi. Sayfa: 673 - Sira: 3

1927 yılı, Yeni Türkçe Lugat,merfu' maddesi. osmanlıcada merfu' ne demek, merfu' anlamı manası, merfu' osmanlıca nasıl yazılır. Osmanlıca sözlükte merfu' hakkında bilgi. Arapça merfu' ne demek. Arapça osmanlıca sözlük. Farsçada merfu' anlamı

Yeni Türkçe Lugat, Mehmed Bahaeddin Toven Sözlüğü - 1927 yılı Türkçe sözlük, مرفوع merfu' ne demek. osmanlıca yazılışı anlamı manası..

merfu' ~ مرفوع güncel sözlüklerde anlamı:

MERFU' ::: Yükseltilmiş. Yüksekte. Terfi ettirilmiş. Ref' olunmuş. * Hükümsüz bırakılmış. * Gr: Zamme ile harekelenmiş harf. Yani: Harfin harekesi, ötre (mazmum) "u, ü, o, ö şeklinde" okunan harf.

merfû' ::: (a. s. ref'den.) : 1) ref'olunmuş, kaldırılmış, yükseltilmiş.

merfû-ül-vezâre ::: vezirlerden işlediği bir suçtan veya devletçe görülen herhangi bir sebepten dolayı vazifesinden azlile beraber vezirlik rütbesi alınmış olanlar. 2) hükümsüz bırakılmış. 3) a. gr. zamme (o, ö, u, ü) ile harekelenmiş [harf] , (bkz. : mazmûm). 4) mat. ifâde edilen bir kuvvete yükseltilen miktar.

merfu' ::: yükseltilmiş

MERFU' :::

Yükseltilmiş. Yüksekte. Terfi ettirilmiş. Ref' olunmuş. * Hükümsüz bırakılmış. * Gr: Zamme ile harekelenmiş harf. Yani: Harfin harekesi, ötre (mazmum) "u, ü, o, ö şeklinde" okunan harf