Çağdaş Sözlük

murassa' ~ مرصع

Yeni Türkçe Lugat - murassa' ~ مرصع maddesi. Sayfa: 672 - Sira: 17

1927 yılı, Yeni Türkçe Lugat,murassa' maddesi. osmanlıcada murassa' ne demek, murassa' anlamı manası, murassa' osmanlıca nasıl yazılır. Osmanlıca sözlükte murassa' hakkında bilgi. Arapça murassa' ne demek. Arapça osmanlıca sözlük. Farsçada murassa' anlamı

Yeni Türkçe Lugat, Mehmed Bahaeddin Toven Sözlüğü - 1927 yılı Türkçe sözlük, مرصع murassa' ne demek. osmanlıca yazılışı anlamı manası..

murassa' ~ مرصع güncel sözlüklerde anlamı:

MURASSA' ::: Süslü. Kıymetli taşlarla süslenmiş. Sırmalı. * Birbirine yanaştırılmış. Oturtulmuş. * Edb: İki mısra veya iki fıkrası birbiri ile aynı vezin ve kafiyede olan söz veya beyit. * Bir nevi yazı.

murassa' ::: (a. s.) : 1) kıymetli taşlarla bezenmiş. 2) ed. iki mısraı veya iki fıkrası kelime kelime birbiriyle aynı vezin ve kafiyede olan [söz, beyit] . 3) g. s. bir yazı sitili.

murassa' ::: süslü

murassa ::: değerli taşlarla süslenmiş

murassa ::: ‬değerli taşlarla süslenmiş

murassa' ::: (a. s.) 1) kıymetli taşlarla bezenmiş. 2) ed. iki mısraı veya iki fıkrası kelime kelime birbiriyle aynı vezin ve kafiyede olan [söz, beyit] . 3) g. s. bir yazı sitili.

MURASSA' :::

Süslü. Kıymetli taşlarla süslenmiş. Sırmalı. * Birbirine yanaştırılmış. Oturtulmuş. * Edb: İki mısra veya iki fıkrası birbiri ile aynı vezin ve kafiyede olan söz veya beyit. * Bir nevi yazı