Çağdaş Sözlük

fahite ~ فاخته

Yeni Türkçe Lugat - fahite ~ فاخته maddesi. Sayfa: 499 - Sira: 7

1927 yılı, Yeni Türkçe Lugat,fahite maddesi. osmanlıcada fahite ne demek, fahite anlamı manası, fahite osmanlıca nasıl yazılır. Osmanlıca sözlükte fahite hakkında bilgi. Arapça fahite ne demek. Arapça osmanlıca sözlük. Farsçada fahite anlamı

Yeni Türkçe Lugat, Mehmed Bahaeddin Toven Sözlüğü - 1927 yılı Türkçe sözlük, فاخته fahite ne demek. osmanlıca yazılışı anlamı manası..

fahite ~ فاخته güncel sözlüklerde anlamı:

FAHiTE ::: (C: Fevâhit) Yabani güvercin.

fâhite ::: (a. i. c. : fevâhit) : yabani güvercin, üveyik, (bkz. : hamam).

fâhte ::: (f. i.) : 1) üveyik kuşu. 2) müz. Türk müziğinin büyük usullerindendir. Yirmi zamanlı ve onbir darblıdır. Peşrev, beste ve ilâhiler ölçülmüştür. Yalnız 20/4 mertebesi kullanılmıştır. Yirmi zamanlı tek usul olan fâhte, muhtelif şekillerde bulunan bir sofyan, iki yürük semaî ve gene bir sofyan'dan mürekkeptir. Çenber usulü fâhte'nin başına bir sofyan getirilerek teşkîl edildiği gibi, bu usul zencîr'in de terkîbinde bulunur.

fâhte ::: güvercin , yaban güvercini

fahite ::: yabani güvercin

fâhte ::: ‬güvercin

fâhte ::: yaban güvercini

fâhite ::: (a. i. c. : fevâhit) yabani güvercin, üveyik, (bkz. : hamam).

fâhte ::: (f. i.) 1) üveyik kuşu. 2) müz. Türk müziğinin büyük usullerindendir. Yirmi zamanlı ve onbir darblıdır. Peşrev, beste ve ilâhiler ölçülmüştür. Yalnız 20/4 mertebesi kullanılmıştır. Yirmi zamanlı tek usul olan fâhte, muhtelif şekillerde bulunan bir sofyan, iki yürük semaî ve gene bir sofyan'dan mürekkeptir. Çenber usulü fâhte'nin başına bir sofyan getirilerek teşkîl edildiği gibi, bu usul zencîr'in de terkîbinde bulunur.

FAHİTE :::

(C: Fevâhit) Yabani güvercin